Η στάση του… ύπνου λέει πολλά!

Κουλουριασμένοι και στο πλευρό όπως τα έμβρυα, μπρούμυτα ή ανάσκελα, ο τρόπος που κοιμόμαστε αποκαλύπτει ιδιαιτερότητες της προσωπικότητάς μας, ανακοίνωσε Βρετανός ειδικός σε θέματα ύπνου.

Ο καθηγητής Κρις Ιντζικόφσκι, διευθυντής της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Ύπνου και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σάρει, προσδιόρισε σε μελέτη του έξι στάσεις ύπνου και ανέλυσε τι σημαίνουν για την προσωπικότητα μας. »Όλοι μας γνωρίζουμε τη γλώσσα του σώματος όταν είμαστε ξύπνιοι, αλλά είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να δούμε τι λέει το υποσυνείδητό μας για εμάς», τόνισε.
Η πλειοψηφία προτιμά την »εμβρυακή» στάση

Η «εμβρυακή» στάση είναι η πιο συνηθισμένη και την προτιμά το 51% των γυναικών, προκύπτει από έρευνα που έγινε σε πελάτες ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Όσοι κοιμούνται έτσι είναι ντροπαλοί και ευαίσθητοι.

Αυτοί που προτιμούν τη «στρατιωτική» στάση, ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα στα πλευρά, είναι ήσυχοι και συγκρατημένοι.

Όσοι κοιμούνται στο πλάι με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια κάτω, η στάση που ο Ιντζικόφσκι ονομάζει »κούτσουρο», είναι κοινωνικοί και εύκολοι άνθρωποι. Αν όμως τα χέρια είναι απλωμένα προς τη μια πλευρά, αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο καχύποπτοι.

Η στάση »ελεύθερη πτώση», μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι, είναι η πιο ασυνήθιστη στάση, την προτιμά μόνο το 6,5% και δείχνει πως τα άτομα αυτά είναι συνήθως κοινωνικά, αλλά αλαζονικά.

Οι ανεπιτήδευτοι άνθρωποι συνήθως προτιμούν τη στάση »αστερίας», ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια απλωμένα.

Ο Βρετανός επιστήμονας, που καθόρισε τις στάσεις αυτές συγκρίνοντας ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα με τις στάσεις ύπνου που προτιμούν και τις πιο συνηθισμένες στάσεις, επισήμανε πως όταν ένας άνθρωπος υιοθετήσει μια συγκεκριμένη στάση σπάνια την αλλάζει.

»Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ότι το προφίλ που κρύβει μια στάση είναι συχνά πολύ διαφορετικό από αυτό που περιμένουμε», κατέληξε.

Εμείς πάντως καταλήγουμε στο ότι ο ύπνος σε όποια στάση γίνεται, είναι ένα από τα 3 πιο απολαυστικά πράγματα μέσα σε ένα συνήθες 24ωρο.. Τα άλλα 2 πιο σημαντικά, σε επόμενα άρθρα μας. Stay tuned..!

Comments are free...!!

Leave a Comment