Λεξικό μπαρούφας

Παίδες το σκέφτηκα καλά και κατέληξα ότι ένα μεγάλο μέρος της κακοδαιμονίας μας οφείλεται στο γεγονός ότι άλλα λέμε εμείς κι άλλα καταλαβαίνουν οι άλλοι. (ή άλλα μας λένε οι άλλοι  κι άλλα καταλαβαίνουμε εμείς- όπως το δεις το πράμα…) Και αρχίζουμε τότε τα γαμοσταυρίδια (αν είμαστε χαμηλού επιπέδου) ή τη βαριά φιλοσοφία τύπου ‘μωρέ καλά έλεγε ο Σαρτρ ότι οι άλλοι είναι η κόλαση’ (αν έχουμε ένα μεταπτυχιακούλι στο Παρίσι) Αλλά ας βάλουμε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο: φταίνε άραγε οι άλλοι; Ή μήπως εμείς που  λέμε ότι να ναι γιατί δεν έχουμε τα balls να πούμε αυτό που θέλουμε να πούμε; Κι επειδή και οι άλλοι επίσης δεν έχουνε τα balls, η επικοινωνία καταλήγει να γίνεται στο τέλος φεστιβάλ βαβέλ.  Για να βάλω λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους (και επειδή το κοινωνικό έργο το έχω στο αίμα μου), συνέταξα προχείρως ένα λεξικούλι για πάσα χρήση. Σε περίπτωση ασυνεννοησίας μη διστάσετε να προσφύγετε στις δωρεάν υπηρεσίες του! Τώρα που το σκέπτομαι μάλιστα καλό θα ήταν να γίνει και εφαρμογή στο Iphone…

Έχω πονοκέφαλο τώρα= (επί βλάχου που μόλις άκουσε πως έχει το πουλί- Πίζα) Δεν πρόκειται να με ξαναδείς γυμνό παρά μόνο αν είσαι μέτοχος του «γραφείου κηδειών ο Μυστρας-αναλαμβάνουμε τελετές λουξ». Εν ολίγοις πέταξε το πουλί, πάει στη φωλιά την αντικρυνή (αγαπημένο τραγούδι της γιαγιάς μανατζερ και γνωστής γκαντέμας)

Μεταφερθήκαμε επί της οδού Κύπρου 13 = (επί καταστήματος) Δεν βγαίναμε και το κλείσαμε το ρημάδι  το υποκατάστημα. Τρέξτε τώρα στην Κύπρου για να πάρετε το (φουστάνι, πριόνι, μπλέντερ κλπ) γιατί αύριο μπορεί να «μεταφερθεί» κι αυτό το κατάστημα –μαζί με όλη τη γαμοχώρα μας.

Εχω διάφορες προτάσεις και τις εξετάζω= (επί τηλεοπτικής ντίβας) είμαι στα αζήτητα ρε γμτ και αναρωτιέμαι νύχτα μέρα τι διάολο φταίει: η κρίση; που δεν πήδηξα τον Μάκη;  που δεν πέτυχε η βλεφαροπλαστική;

Θα γίνει ένα συμμάζεμα στην εταιρεία= θα απολύσω κάθε πούστη που δεν θα δεχτεί μείωση μισθού στο 60% του βασικού.

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κρίσης= (επί διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων) θα δουλεύετε επί 24ωρου βάσεως μαλάκες. Τέρμα τα ωράρια και γενικώς τέρμα αυτά που ξέρατε. Η Κυριακή δεν είναι αργία –μόνο ο θεός (δηλαδή εγώ) κάθεται την Κυριακή κατά τας γραφάς. Για τους λοιπούς δεν λέει τίποτα άρα οι λοιποί εργάζονται κανονικά.

Θα απορροφήσουμε το ΦΠΑ= (επί σουβλατζίδικου) θα βάλω το σουβλάκι 4 ευρώπουλα μάγκες –βάζοντας του μισή φετούλα πιπεριά και βαφτίζοντας το σπέσιαλ μεσογειακό. Τι νομίζετε; Θα είμαι εγώ ο μαλάκας που ιδρώνει για να χλαπακιάζετε  εσείς;

Μπορείτε να με πληρώσετε γιατί αλλάζει η βάρδια;= (επί σερβιτόρου) Σε βλέπω ύποπτο φυγής, μεγάλε. Σε βλέπω να κερνάς (και καλά)  την (και καλά) γκόμενα και να την κάνεις αλά γαλλικά (σακ βουαγιάζ!).

Είμαστε φουλ παιδιά= (επί κλαμπ παραλιακής) πως είσαι έτσι ντυμένος ρε μπακουροχλέμπουρα; Και περιμένεις να γαμήσεις στο μαγαζί το δικό μου; στο μαγαζί το δικό μου γαμάει ο Τζίγκερ ρε μαλάκα και δε γουστάρει οχλήσεις.

Στην αρχή θα δουλέψουμε εθελοντικά όλοι= ρε φίλε θέλω να στήσω μια επιχειρησούλα αλλά δεν υπάρχει μία. Βάλε λίγο πλάτη και μόλις βρω τα φράγκα για πρόσληψη θα βρω άλλον (γιατί εσύ για να δέχεσαι να δουλέψεις τσάμπα πρέπει να είσαι ψιλοάχρηστος ε;)

Στείλε μου ένα βιογραφικό= (επί επιχειρηματία) και πιάσε θέση στην ουρά του ταμείου ανεργίας…

Τελειώνω. Δύο μαθήματα έχω ακόμα= (επί φοιτητή) από το πρώτο εξάμηνο. Ε, άμα περάσω αυτά,  θα πάρω το κολάι και θα περάσω τα άλλα 32 πανεύκολα μέσω της ΔΑΠ.

Τέλειωσαν τα ψέματα Θανάση= (επί αγανακτισμένης μάνας του ανωτέρω φοιτητή) Ξέρω ότι μου λες παπατζες αλλά έχω οιδιπόδειο και θα σε πληρώνω ευχαρίστως μέχρι τον τάφο πασά μου! θα φας λίγο παστίτσιο ακόμα;

Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου με τον εαυτό μου= (επί αμφιθυμικής γκόμενας) με τον Γιώργο θέλω να μείνω μόνη αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρη ότι θα μου κάτσει.

Γιάννη σ’ αγαπάω αλλά δεν πάει άλλο= (επί της ανωτέρω γκόμενας) ναι! Ναι! Μου κατσε!

Είσαι ξενυχτισμένη, ε;= (επί άσπονδης φίλης) Καλέ πως σούρωσε αυτή;

Στο φέρνω, ένα λεπτό να τελειώσω πρώτα αυτό που κάνω= (επί αιτήματός σας στο/στη σύζυγο ) δεν πρόκειται να το φέρει στο προσεχές μέλλον είτε τσάϊ  ζήτησες, είτε νεφρό.

Περίεργο, δεν βρήκα καμμία αναπάντητη δική σου= (επί κακάσχημου γκόμενου κολιτσίδας) Αλλά δεν έψαξα κιόλας…

5= (Επί ερωτήσεως με πόσους έχεις πάει πριν από μένα) Βάλε ένα 200% πάνω αν είναι κάτω των 25. Αν είναι άνω, βάλε ότι καταλαβαίνεις. Μέσα είσαι!

Η χώρα θα βρει τον δρόμο της στο μέλλον= (επί ΓΑΠ) Αλλά  μην περιμένει όλα από μένα πια. Ας πάρει ένα destinator η χώρα αν θέλει να βρει το δρόμο της.

Εχουμε τη λύση, έχετε την επιλογή= (επι Σαμαρά) Ας είμαστε ρεαλιστές αγαπητοί μου.  Δεν έχουμε τη λύση αλλά ούτε κι εσείς έχετε άλλη επιλογή. Στα χέρια μου θα πέσετε.

Αναρωτιέμαι καμιά φορά, αν είσαι παιδί μου εσύ…= (επί μάνατζερ) αναρωτιέται καμιά φορά αν  είσαι εσύ παιδί της αλλά δυστυχώς μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Θα αρχίσουμε αμέσως γεωτρήσεις για πετρέλαιο και ουράνιο= (επί διεθνούς εκθέσως Θεσσαλονίκης) πετρέλαιο και ουράνιο δεν θα βρούμε αλλά τουλάχιστον θα ανοίξουμε μια σήραγγα για να την κοπανήσουμε ησύχως από δω.

Οι Αθηναίες μάνα είναι ψώνια= (επί βλάχου μαινομένου) δεν κάνουν τα στραβά μάτια  όταν εντοπίζουν ένα στραβό πουλί. Τι σου κοστίζει μαντάμ να κάνεις πως δεν το είδες; Αλλά όχι. Εσύ το είδες. Και θέλεις να το μάθουμε κι εμείς ότι το είδες. Αστοδιάλο λοιπόν. Το είδες; Ε. έχω νέα για σένα: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΙΣ!

Δεν θα το ξαναδείς= (επί του ανωτέρω βλάχου) δεν θα το ξαναδείς! Αυτό το συγκεκριμένο βέβαια. Γιατί υπάρχουν κι αλλα στραβά πουλιά στο νομό Βοιωτίας!

 

www.protagon.gr

Comments are free...!!

Leave a Comment