Ενδιαφέροντα και περίεργα ανά το κόσμο #1

Στην Ιαπωνία αυτοί που αυτοκτονούν, είναι τριπλάσιοι από αυτούς που σκοτώνονται σε τροχαία!
Στην Σιέρα Λεόνε, έχουν απαχθεί από τους αντάρτες πάνω από 10.000 παιδιά, προκειμένου να πολεμήσουν στον εμφύλιο!
Στα 8 χρόνια του εμφυλίου πολέμου, στην Σιέρα Λεόνε, ακρωτηριάστηκαν από βασανισμούς 100.000 άνθρωποι!
15.763 Άγγλοι και Ουαλοί, ονομάζονται Ντέιβιντ Τζόουνς!
Το 25% των περίπου 4.639 γνωστών θηλαστικών και το 11% των 9675 γνωστών ειδών πουλιών, σε μερικά χρόνια, θα εξαφανιστούν, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα!
Το 1998, στις ΗΠΑ, περίπου 1.000.000 παιδιά, έπεσαν θύματα κακοποίησης!
Τα φάρμακα που παίρνουν οι άνθρωποι, ευθύνονται για την καταστροφή του νερού της γης. Σε αυτό πιστεύεται ότι οφείλετε, ο μαζικός θάνατος ζώων, κυρίως ψαριών!
Η απόσυρση γίνεται για να μειωθεί η ρύπανση από τα παλιά αυτοκίνητα. Για να καταστραφεί όμως ένα παλιό αυτοκίνητο και να φτιαχτεί ένα καινούργιο, εκπέπονται περισσότεροι ρύποι (διοξείδιο του άνθρακα – αυτό δημιουργεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου), από ότι αν κυκλοφορούσε το παλιό αυτοκίνητο. ’ρα η απόσυρση γίνεται, για την αύξηση των εσόδων των αυτοκινητοβιομηχανιών!
Στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, στις ΗΠΑ, έχουν καταψύξει 170 μικροσκοπικά έμβρυα τίγρης, με σκοπό να τα εμφυτέψουν σε λιονταρίνες οι οποίες θα πρέπει να γεννήσουν τιγράκια. Αν το πείραμα πετύχει τότε θα κάνουν το ίδιο και για άλλα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Από αυτά τα είδη αν δεν γίνει κάτι δραστικό σύντομα, το 20% θα εξαφανιστεί τελείως ως το 2025!
Εξαιτίας ενέσεων που συχνά δεν είναι αναγκαίες, μολύνονται κάθε χρόνο, από τον ιό της ηπατίτιδας, περίπου 20 εκατ. άνθρωποι!
Μόλις κάποιος καταναλώσει καυτερό φαγητό με κάρυ, η καρδιά του, το λεπτό, χτυπά 7 φορές περισσότερο!
Στην 11η παρα-ολυμπιάδα του Σίδνεϋ, συμμετείχαν 4000 αθλητές από 120 χώρες!
Τα ζεύγη των χημικών βάσεων που αποτελούν το γονιδίωμα του βακτηριδίου της χολέρας, είναι 4.033.460!
Στις ακτές του κόλπου της Φλόριντα, το φθινόπωρο του 2000, ξεβράστηκαν 300 νεκροί καρχαρίες. Τα αίτια (πυρηνικά) είναι άγνωστα!
Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα και έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!
Κάθε χρόνο, καταγράφονται, 90.000 εγκυμοσύνες, από της Αγγλίδες έφηβες. Από αυτές, οι 2.200, αφορούν κορίτσια κάτω των 14ων χρονών!
Ο Γκάρυ Κασπάρωφ, πρωταθλητής επί 15 συνεχή χρόνια στο σκάκι, έχασε από τον επίσης Ρώσο και μαθητή του Βλαντιμίρ Κράμνικ, τον Σεπτέμβριο του 2000!
Οι περιοχές της Ευρώπης που η θερμοκρασία ανεβαίνει πιο γρήγορα είναι οι Πολωνία, Μεσόγειος και Βορειοανατολική Φιλανδία. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου της θερμοκρασίας στην Ευρώπη είναι 0,1 με 0,4 βαθμούς κελσίου!
Στην Βρετανία 1 στα 5 παιδιά, πάσχουν από κάποιο είδος διανοητικής ή συναισθηματικής πάθησης, και 1 στα 20, υποφέρει από κατάθλιψη!
Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου, του ηλιακού μας συστήματος είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη!
Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg)!Ο κάθε αθλητής έπαιρνε από τους διοργανωτές του Σίνδεϊ 2000, 51 προφυλακτικά (3 για κάθε μέρα)!
Όποιος τρώει τακτικά, είτε ωμό, είτε μαγειρεμένο, σκόρδο, έχει 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο του στομάχου!
Επειδή ένας υπάλληλος στα Mc Donald’s, έχυσε καφέ σε πελάτη, τα αμερικάνικα δικαστήρια επιδίκασαν αποζημίωση 3 εκατ. δολ.!
Αν εκραγεί το Ηφαίστειο Λα Πάλμα στις Κανάρειες Νήσους, θα δημιουργηθεί παλιρροϊκό κύμα ύψους 650 μέτρων!
Οι Αφρικανοί καταπολεμούν φλεγμονές και μικρόβια του λαιμού, του στομάχου και των εντέρων, τρώγοντας πολλά εσπεριδοειδή που είναι παρόμοια με τα δικά μας λεμόνια. Και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα!
Οι Ρώσοι για να καταπολεμήσουν τον βήχα πίνουν κάθε βράδυ ένα ποτήρι ζεστή μπίρα. Φέρνει κάποια αποτελέσματα!
Οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι οι μοναδικοί Ευρωπαίοι που τηρούν ευλαβικά την συνήθεια του μεσημεριανού ύπνου. Αυτό έχει ως συνέπεια να πέφτει η αρτηριακή πίεση και να μην έχουν πρόβλημα καρδιάς!
Όποιος πίνει δύο ποτήρια κρασί την ημέρα έχει 40% λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρδιοπάθειες!
Το λεμόνι στην Ελλάδα χρησιμοποιείται για την ναυτία και τον πονόλαιμο. Στην Σικελία χρησιμοποιείται και για πνευματική ξεκούραση εισπνέοντάς το!
Οι Ιάπωνες είναι ο λαός με τους λιγότερους φαλακρούς. Οι ίδιοι πιστεύουν πως αυτό οφείλετε στο ότι τρώνε πολλά φύκια. Και έχουν απόλυτο δίκιο γιατί τα φύκια περιέχουν πολύ ιώδιο, το οποίο και τονώνει τα μαλλιά!
Οι Κορεάτες που θέλουν να χάσουν βάρος, προκειμένου να μην τρώνε όταν πεινάνε, πιέζουν ελαφρά τα αυτιά τους για ένα-δύο λεπτά στο σημείο που λέγεται τράγος. Και έχει αποτέλεσμα ικανοποιητικό!
Οι Κινέζοι όταν έχουν πονοκέφαλο κουνούν τα χέρια τους γρήγορα, μιμούμενη τον ανεμόμυλο και μετά όσο τα χέρια είναι ζεστά, κάνουν ελαφρό μασάζ στο σημείο του κεφαλιού που πονάει. Συνήθως είναι αποδοτικό και σίγουρο είναι ακίνδυνο!
Οι Νορβηγοί για να κόψουν τον λόξιγκα, παίρνουν ένα παγάκι και το ακουμπούν για ένα λεπτό στο λαιμό τους, στο «μήλο του Αδάμ». Οι Έλληνες αντίστοιχα χρησιμοποιούν ή το τρόμαγμα ή το να πιεις ένα ποτήρι νερό χωρίς ανάσα. Όλα έχουν αποτέλεσμα και μάλιστα ικανοποιητικό!
Οι Καυκάσιοι λένε πως ζουν πολλά χρόνια (είναι ο μακροβιότερος λαός του κόσμου), γιατί τρώνε κάτι αντίστοιχα με το δικό μας ζωντανό γιαούρτι. Λάθος και μάλιστα στημένο. Επειδή η όλη ιστορία συμφέρει τουριστικά τους Καυκάσιους πολλές φορές για να φαίνονται κάποιοι ηλικιωμένοι πολύ μεγαλύτεροι δείχνουν τις ταυτότητες νεκρών συγγενών τους. Τώρα αν τρως γιαούρτι ίσως ζήσεις περισσότερα χρόνια γιατί διατρέφεσαι σωστά. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο!
Στην Ήπειρο για να γιατρέψουν το κριθαράκι το αλείφουν με λίγο σάλιο από το στόμα τους. Έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το σάλιο γενικά κάνει καλό σε πολλά παρόμοια περιστατικά!
Οι Μακεδόνες όταν βγάζουν έρπητα στο στόμα, για να το διώξουν βάζουν σμήγμα από το αυτί τους («κεράκι»). Καμιά φορά έχει αποτέλεσμα!
Οι Λάκωνες για να καταπολεμήσουν την μυκητίαση καίνε μια εφημερίδα και με το προϊόν της καύσης αλείφουν το σημείο που παρουσιάζει μυκητίαση!
Οι Μεσσήνιοι όταν καίνε τα δάκτυλα τους (από κάρβουνα ή αναπτήρα), το ακουμπούν στον λοβό του αυτιού τους αμέσως. Και παραδόξως πετυχαίνουν τον περιορισμό του πόνου!Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, λόγω του φαινόμενου του «Θερμοκηπίου». Πλέον οι μέρες θα είναι καυτές, οι νύχτες ανυπόφορα ζεστές και οι βροχές θα προκαλούν πλημμύρες!
Σε 250 εκατ. χρόνια από σήμερα η Μεσόγειος δεν θα υπάρχει, και στην θέση της θα υπάρχει μια τεράστια οροσειρά, γιατί η Αφρική «σπρώχνει» προς την Ευρώπη. Η Αυστραλία θα πάει βόρεια και θα ενωθεί με την Ασία. Ο ατλαντικός ωκεανός αφού μεγαλώσει για λίγο θα εξαφανιστεί τελείως. Θα δημιουργηθεί μια νέα Παγγαία (Dejavu)!
Υπάρχουν 18 πλανήτες που γυρνούν αδέσποτοι στο διάστημα και οι οποίοι απειλούν όλες τις θεωρίες των φυσικών για το διάστημα. Δεν υπόκεινται σε κανενός είδους τροχιά και φυσικές δυνάμεις!
Μικρές φυσαλίδες ύλης, αποτελούμενες από τα λεγόμενα κουάρκ, μπορεί να ξεφύγουν από τον επιταχυντή σωματιδίων στο Λονγκ ’ιλαντ και να αρχίζουν να καταβροχθίζουν την συνηθισμένη ύλη. Η πιθανότητα να γίνει αυτό είναι 20 στο δισεκατομμύριο. Αρκετά μεγάλη για ένα τέτοιο γεγονός!
Όταν κάποιος ασθενής έχει στρες τα τραύματα δεν επουλώνονται γρήγορα!
2500 ελιές απαιτούνται για την παραγωγή ενός λίτρου φίνου παρθένου ελαιόλαδου.
Ο Έλληνας κατά μέσο όρο καπνίζει τον χρόνο 2.797 τσιγάρα, ενώ οι Νορβηγοί μόλις 576!
Από τσιμπήματα μέλισσας πεθαίνουν τον χρόνο 30 Μεξικάνοι!
Στην Δανία το 2,6% των παιδιών γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση!
Μασώντας τσίχλα, αποφεύγεται σε μεγάλο βαθμό το δάκρυσμα από τα κρεμμύδια.
Πρώτη σε αυτοκτονίες χώρα είναι η Ιαπωνία με 33.000 τον χρόνο περίπου!
Όποιος δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθει έμφραγμα!
Μόνο το 0,01% των γονιδίων φαίνονται εξωτερικά στον άνθρωπο (χρώμα ματιών, δέρματος)!
Στην Βρετανία το 24% των παιδιών κάτω των 4 χρονών, έχει τηλεόραση στο δωμάτιο του!Μέχρι τώρα η θεωρία της δημιουργίας ζωής, εκτός από τις θρησκευτικές δοξασίες, ήταν πως η ζωή ξεκίνησε στην θάλασσα. Πλέον υπάρχει και άλλη μία θεωρία που ισχυρίζεται πως η ζωή προήλθε από το μικροσκοπικά σταγονίδια που αιωρούνται ψηλά στον ουρανό και δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για τον σχηματισμό σύνθετων μορίων!
Οι άνθρωποι που επισκέπτονται γορίλες σε εξωτικά ταξίδια, μόνο για να φωτογραφηθούν μαζί τους, ευθύνονται για τον θάνατο 6 από τους 400 τελευταίους που έχουν μείνει. Και άλλοι 26 είναι σοβαρά. Η αιτία είναι πως τους κολλάνε ασθένειες όπως ιλαρά, πολιομυελίτιδα και ψώρα!
Η πανούκλα, ο λιμός, το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο Μεσαίωνας οφείλετε στην διαστημική σκόνη ενός κομήτη που πέρασε κοντά από την γη, σύμφωνα με Μάικ Μπέιλ, αυθεντία παλαιό-οικολογίας!
Ο δορυφόρος ΚΕΟ που θα εκτοξευτεί θα μεταφέρει κομμάτια και αποσπάσματα της συλλογικής μας μνήμης στο διάστημα. θα ξαναγυρίσει μετά από 50.000 χρόνια. Το πρόγραμμα ΚΕΟ περιέχει 3 ήχους που είναι κοινοί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου!
Οι ιθαγενείς της Νοτιοδυτικής Αμερικής (Κολοράντο), ήταν κανίβαλοι!
Πριν 10.000 χρόνια, η μετάλλαξη ενός γονιδίου στον εγκέφαλο ενός και μόνου ανθρώπου, οδήγησε στην ομιλία και στις ψυχικές νόσους!
Την φωτιά ο άνθρωπος την χρησιμοποίησε για πρώτη φορά πριν 1,6 εκατ. χρόνια!
Η έλλειψη ιωδίου σε 1,3 δις ανθρώπους, που δεν έχουν πρόσβαση σε αλάτι, οφείλετε για την νοητική και σωματική καθυστέρηση των παιδιών!
1.400 είδη κουνουπιών υπάρχουν στον κόσμο!
Ο μεγαλύτερος σιδηρόδρομος στον κόσμος είναι ο υπερσιβηρικός, με μήκος 9.297 χιλ.!
Τα ποντίκια πολλαπλασιάζονται τόσο γρήγορα ώστε σε 18 μήνες δυο ποντίκια μπορούν να δώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο απογόνους.
Ο οργασμός στα γουρούνια διαρκεί 30 λεπτά!
Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή τα γνωστά «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» ήταν …πορτοκάλια!
Η φράση «έφαγε χυλόπιτα» προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων.
Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν «σοφέρ» δηλαδή «θερμαστές» γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν!Όταν λέμε σε κάποιον «Αντίο» του λέμε κυριολεκτικά σύμφωνα με την αντίστοιχη Ισπανική φράση ότι «θα τα πούμε στον άλλο κόσμο» δηλ. πρόκειται για .. αποχωρισμό!
Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η.Υ.) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!
Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!
Το 1630 ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!
Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909, για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!
Η σημαία του Νεπάλ είναι μοναδική στον κόσμο μια και αποτελείται από δύο ανισομεγέθη τρίγωνα το ένα επάνω από το άλλο. Ο παράξενος αυτός συνδυασμός οφείλεται στο ότι κάθε τρίγωνο αποτελεί το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν δύο διαφορετικοί κλάδοι της οικογένειας Ράνα, τα μέλη των οποίων χρημάτισαν ως πρωθυπουργοί της χώρας από το 1846 μέχρι το 1951.
Το λευκό φεγγάρι στο ψηλότερο αλλά μικρότερο τρίγωνο αντιπροσωπεύει τη βασιλική οικογένεια και ο λευκός ήλιος στο άλλο τρίγωνο αντιπροσωπεύει τους Ράνα. Παρότι καθιερώθηκε ως επίσημο σύμβολο το 1962, ο διαχωρισμός των δύο “οίκων” υφίσταται από τον 19ο αιώνα. Αν και η σημαία του Νεπάλ είναι μοναδική όσον αφορά το σχήμα της υπάρχουν κι άλλες στον κόσμο με ιδιαιτερότητες. Του Κατάρ είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, ενώ της Ελβετίας και του Βατικανού είναι τετράγωνες.
Το σωματικό μας βάρος είναι μικρότερο το πρωί που ξυπνάμε.
Οι ρίζες της έκφρασης «γαλαζοαίματοι» βρίσκονται στην Ισπανία της Αναγέννησης. Την περίοδο εκείνη η ισπανική βασιλική οικογένεια ασκούσε τα καθήκοντά της με έναν παράξενο τρόπο. Τα μέλη της δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Και όταν λέμε τίποτα, εννοούμε καμία φυσική δραστηριότητα. Ακόμη και οι μετακινήσεις μέσα στο παλάτι γίνονταν πάνω σε καρέκλες που τις κουβαλούσαν οι υπηρέτες. Εξαιτίας αυτής της απραξίας προσλάμβαναν λιγότερο οξυγόνο και μειωνόταν η θερμοκρασία του αίματος με αποτέλεσμα οι φλέβες τους να παίρνουν γαλάζιο χρώμα.
Μέχρι και πριν από 80 περίπου χρόνια, οι γιατροί φορούσαν άσπρα και στα χειρουργεία με αποτέλεσμα να δείχνουν σαν χασάπηδες καταρρακώνοντας την ψυχολογία των ασθενών. Κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι το αίμα πάνω σε πράσινες μπλούζες αποκτά λιγότερο τρομακτική απόχρωση και θυμίζει περισσότερο λεκέ από καφέ ή ιδρώτα. Έτσι καθιερώθηκαν οι πράσινες στολές.
Το γρηγορότερο ψάρι είναι το Istiophorus platypterus και η ταχύτητα που αναπτύσσει κυμαίνετε στα 109 χλμ. την ώρα !
Στην Κίνα γιορτάζουν τα γενέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια.
Το φως κάνει 8 λεπτά για να φτάσει στη Γη από τον ήλιο.
Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αφτιά της με την γλώσσα της!
Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.
Στην αρχαία Αίγυπτο ξυρίζανε τα φρύδια για να πενθήσουν για το θάνατο της γάτας τους!
9365 είναι κατά μέσο ορό οι φορές που ο άνθρωπος ανοιγοκλείνει τα ματιά του μέσα σε μια μέρα.
Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που τερμάτισε σε μαραθώνιο ήταν μια γιαγιά 87 ετών!
Υπάρχει ένα είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπνέει απ’ τον πρωκτό.
Ένα καγκουρό δεν μπορεί να πηδήξει αν η ουρά του δεν αγγίζει το έδαφος.
Μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία δικαιούται να πάρει διαζύγιο αν ο άντρας της δεν της δώσει καφέ.
Ένας αστερίας μπορεί να γυρίσει τον εαυτό του από μέσα προς τα έξω.
Η καρδιά μιας φάλαινας κτυπά μόνο 9 φορές το λεπτό.
Οι μυρμηγκοφάγοι προτιμούν τους τερμίτες από τα μυρμήγκια.
Στον Άλμπερτ Αϊνστάιν προσφέρθηκε η προεδρία του Ισραήλ το 1952.
Το παγωτό εφευρέθηκε στην Κίνα το 1000 π.Χ.
Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.
Υπάρχει από μια πόλη σε κάθε ήπειρο της Γης που ονομάζεται Ρώμη!
Υπάρχουν 1.500 ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 500 βρίσκονται στην επιφάνεια της Γης. Περίπου 550 ηφαίστεια έχουν εκραγεί μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν 31.622.400 δευτερόλεπτα σε ένα χρόνο!
Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σε ένα μπαλάκι του γκολφ

Comments are free...!!

Leave a Comment